Bio

 
"Muziekfreak" noem ik mezelf. Als er ergens muziek klinkt, begin ik te bewegen. Het zit in mijn bloed. Mijn moeder zong vroeger in een gospelkoor en ik ging als vierjarig meisje mee kijken en luisteren als mijn moeder ging repeteren. Ook mijn vader houdt van muziek en nam mij vroeger op op cassette bandjes. Mijn vader vertelde me dat ik als driejarig meisje al vibratie in mijn stem had en verzon allerlei eigen liedjes. 
 
Muziek en met name zingen is ook altijd mijn overlevingsmechanisme geweest. Ik heb veel meegemaakt en wist altijd lastige periodes te overwinnen. Mijn moeder kreeg bijvoorbeeld kanker in 1998 en ik zat toen midden in mijn havo examens. Op de middelbare school zong ik met gemak voor de klas en op het podium rond mijn twaalfde jaar. Echter wat later in de puberteit, veranderde dat en ik had niet veel zelfvertrouwen meer om te zingen voor publiek. Ik werd gepest en voelde me vaak een buitenbeentje. Ook vond ik dat anderen altijd beter waren dan ik. Toch bleef ik doorgaan met zingen en begon rond mijn vijftiende eigen teksten en liedjes te schrijven. Ik ontmoette een schoolvriend en we zongen samen op talentenjachten en wonnen regelmatig. Ik kreeg hierdoor weer iets meer zelfvertouwen. 
 
Na het zingen in coverbands besloot ik in 2001 de vooropleiding van het conservatorium in Utrecht te doen. Ik wilde beter leren zingen en de zangtechniek goed onder de knie krijgen. Ik had wel zangles gehad, maar merendeels klassieke zangles. Ik heb de vooropleiding conservatorium in Utrecht gevolgd en het jaar daarop werd ik aangenomen op de pop afdeling op het Rotterdams conservatorium. Ik kon ook op andere conservatoria terecht maar ik wilde perse naar Rotterdam omdat zij toen nog vrijwel de enige waren met een heuse pop afdeling, gespitst op het schrijven van eigen muziek. 
 
Tijdens de opleiding op het conservatorium kreeg ik de kans in 2005 om mee te doen met een theatershow die draaide in de bekende theaters in Nederland en Belgie. Ik greep die kans en deed mee aan de "Country Music Hall of Fame". Ik zong daar lead vocal met nog 3 anderen. Ondertussen gaf ik zanglessen in Rotterdam om mij te ontwikkelen als zang coach.
In 2006 behaalde ik mijn diploma aan het conservatorium in Rotterdam. Vlak daarna startte ik mijn eigen bedrijf.
 
Van 2006 tot heden run ik mijn eigen muziekbedrijf. Daarnaast treed ik samen met zanger/gitarist Humphrey Wenas op op allerlei soorten feesten. We brengen covermuziek en ik vind dit leuk, maar ik wil ook mijn eigen muziek delen. Ik leerde daarom in 2009 zelf muziek te produceren. Ik startte met samples en daarna speelde ik ook zelf alle instrumenten in en werkte met Ken Lewis, een bekende award-mixer uit Amerika. Ik heb inmiddels wel honderden liedjes geschreven en geproduceerd. Ondertussen heb ik al een aantal videoclips zelf opgenomen en geproduceerd. Je zou kunnen zeggen dat ik een "Doe-het-zelver" ben. Ik vind het zo leuk om nieuwe dingen te ontdekken en zoek altijd manieren om mijn creativiteit te kunnen uiten.
In juli 2019 ben ik geslaagd voor de opleiding "Master Producer audio/studio techniek" (Audio Visual Academy) in het Mediapark in Hilversum. Momenteel neem ik ook vocalisten op in mijn homestudio. En schrijf samen nieuwe liedjes met opkomende singer songwriters. Ik hoop mensen te inspireren die ook een droom hebben en hun te helpen deze te realiseren. "Power to your voice!" 
 

 

Leservaring:

Op het conservatorium in Rotterdam begonnen in 2002 met lesgeven aan leerlingen, tevens geven van duo-lessen, groepslessen en bandcoaching. 

Bandervaring:

1994 - begonnen met zingen in een zangduo, zingen op talentenjachten in studio's. Jingle opnames.

Gezongen in coverbands, duo's, trio-formaties of optredens gedaan met (vanaf 1999) Fools of funk, 2Enjoy, Carwash, Dreamcast, D'wijs, Theathershow The Country Music Hall of Fame, Summerland, Special Insight (eigen band en bedrijf). Daarnaast nog optredens met eigen werk bands.

Studiowerk ervaring:

Eigen opname studio. Ik maak demo opnames van zang en produceer en schrijf eigen muziek. Gewerkt met Ken Lewis (Amerika award mixer), Andy Krehm (heeft gewerkt met Aretha Franklin). Ik heb gezongen in de Soundvisionstudio te Arnhem, in Studio A60 te Didam. Diploma Master Producer audio/studio techniek (Audio Visual Academy in Hilversum).

Productie-ervaring:

2009 tot heden - produceren/schrijven/opnames eigen nummers en nummers voor andere artiesten.

Montage-film-ervaring:

2014: Opnames videoclips en editen muziekvideo's.

Inspiratie

"Waarom doe jij wat je doet?" Bewust en onbewust inspireren mensen ons. Mijn opa maakte muziek, zong, speelde accordeon en tradt vaak op op feesten. Mijn moeder zong in een Gospelkoor en mijn ouders houden beide van muziek. Ik ben ook door hun geinspireerd om te gaan zingen en muziek te gaan maken. Ook inspireren artiesten mij. Met name oude soul en disco muziek zoals Aretha Franklin en Donna Summer, etc. Maar ook artiesten van nu zoals Daft Punk, Pharrell Williams, James Morrison, Lady Gaga. Ik kan allerlei stijlen muziek waarderen omdat ik weet hoeveel tijd en creativiteit het kost om van niets iets te maken. Ik kijk ook vaak "achter" de artiest. Ze hebben allemaal een verhaal. "Wie inspireert jou"? Het kan heel simpel zijn: Een goeie vriend koopt een klein keyboardje voor de grap voor je verjaardag..later blijkt piano spelen een echte passie van je zijn...